Kakao na mleku ryżowym ♦ Dairy-free cacao

2014-04-28 14.24.28

♦ Scroll down for English version ♦

Jak już wiecie – kakao to mój nałóg. Dlatego w chłodniejsze wiosenne dni wybieram gorącą czekoladę, żeby się trochę ogrzać.

Na zdjęciu zrobiona z mleka ryżowego dostępnego w Rossmannie (już niedługo post o tym sklepie i produktach przyjaznych alergikom, które możecie tam znaleźć).

Info

W zależności od gustów smakowych, z powodzeniem sprawdzi się mleko migdałowe, kokosowe i każde inne.
Dla tych lubiących bardziej na słodko, polecam wersję z miodem.

Smacznego! 🙂

As you might know – cacao is my addiction. That’s why I drink hot chocolate in colder days of spring to warm me up.

On the photo, the best milk substitute for your hot chocolate. You can find it in Rossmann (soon I will post more information about this store and allergy friendly products available there).

Info

Depending on your taste, you can use different kind of milk (almond, coconut etc.)

For a sweeter taste, I recommend you to add some honey.

Enjoy! 🙂


Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s