Sałatka wieczorową porą ♦ Evening salad

Salad

♦ Scroll down for English version ♦

Nie sugerujcie się tytułem wpisu – tę sałatkę możecie równie dobrze przygotować rano i zjeść na śniadanie. Albo zabrać ze sobą do pracy 😉

Składniki:

  • ziemniaki
  • brokuły
  • puszka tuńczyka (najlepiej w wodzie)
  • pomidory koktajlowe
  • rukola
  • kiełki rzodkiewki
  • nasiona słonecznika
  • olej z oliwek

Wykonanie:

Ziemniaki kroję w cienkie plastry (żeby wyglądem i smakiem przypominały czipsy) i smażę na patelni grill na średniej temperaturze (oliwa nie jest konieczna). W tym samym czasie gotuję brokuły na parze. Następnie do miski wsypuję rukolę, dodaję pomidory, kiełki i nasiona słonecznika. Kolejno dokładam tuńczyka, oliwę i przyprawy do smaku. Mieszam całość kiedy ziemniaki i brokuły są już gotowe.

Zdrowo i smacznie! 🙂

Don’t really focus about the name of this salad – you can prepare it in the morning for breakfast or take with you to your job and have it for lunch.

Ingredients:

  • potatoes
  • broccoli
  • can tuna (in water)
  • cherry tomatoes
  • rucola
  • radish sprouts
  • sunflower seeds
  • olive oil

Preparation:

Cut potatoes that they seems to look like chips. Grill them on medium temperature (oil isn’t necessary). Cook broccoli on steam. Put cherry tomatoes, rucola, sprouts and sunflower seeds into a bowl. Next step it’s to add tuna, olive oil and spices according to your taste. Mix everything when potatoes and broccoli are become ready.

Simple and delicious! 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s